Звіт з практики у Німеччині

У період з 18.12.2017 по 02.03.2018 студенти II і ІІІ курсу Одеської Національної Академії Харчових Технологій проходили практику у Німеччині на підприємстві allfein Feinkost GmbH & Co. KG,  що знаходиться у місті під назвою Цербст.

Анхальт-Цербст (нім. Anhalt-Zerbst) – район в Німеччині. Центр району – місто Цербст. Район входить в землю Саксонія-Анхальт. Займає площу 1131,75 км². Населення 68 605 чол.
Місто вперше згадується в 949 році.
У XII столітті Цербст належав баронам Цербстським, що продали його у 1264 році баронам Барбі. У 1307 році містом заволодів князь Альбрехт I Ангальтський. У 1603-1793 роках Цербст – центр князівства Анхальт-Цербст і резиденція князів Анхальт-Цербстських. Одним з правлячих князів був прусський генерал-фельдмаршал Крістіан Серпень Анхальт-Цербстський (1690-1747) – батько майбутньої російської імператриці Катерини II і Фрідріха Августа (1734-1793). У 1797 році Цербст відійшов князівству Анхальт-Дессау.
У місті частково зберігся родовий замок, а в будинку поруч, де раніше жили придворні дами і кавалери, в 1995 році за співучастю барона Едуарда фон Фальц-Фейна був відкритий музей Катерини II.
7 липня 2010 року в Цербсті було встановлено, а 9 липня урочисто відкрито пам’ятник Катерині II (скульптор – Михайло Переяславець).

Підприємство allfein Feinkost GmbH & Co. KG знаходиться за адресою Neuer Weg 1, 39261 Zerbst/Anhalt, Німеччина. Воно є дочірнім підприємством компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Group.

«PHW-Gruppe» – міжнародна німецька сільськогосподарська компанія. Одна з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Історія її створення починається з 1932 року. Штаб-квартира компанії знаходиться в селі Рехтерфельд, в районі Фехта, на півночі Нижньої Саксонії.

PHW Group працює з приблизно 6 800 співробітниками і загальним оборотом в 2,48 млрд. Євро. Вона займається виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF.

Інші області бізнесу включають харчування тварин і здоров’я тварин, а також харчування людей і здоров’я людини в групі з більш ніж 35 незалежних компаній.

PHW Group є однією з найважливіших компаній в Нижній Саксонії і однією з найважливіших компаній в сільськогосподарської та харчової промисловості Німеччини.


Проходячи практику на підприємстві allfein Feinkost GmbH & Co. KG студенти Одеської Національної Академії Харчових Технологій мали змогу працювати на всіх операціях, починаючи з прийомки сировини та закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.

Матеріально-технічна база підприємтсва представлена в основному німецьким та голландським обладнанням (Wichelmann, Seydelmann, Econopack).

Також не можна забути і про подорожі, які здійснювалися протягом проходження практики у Німеччині. Студенти мали змогу подорожувати не тільки на території Німеччини, а й іншими країнами Європи. Таким чином вони відвідали такі міста: Берлін, Прага, Амстердам, Лейпциг, Магдебург, Дрезден, Ганновер та Дессау.

Отже, практика за кордоном – це з одного боку набуття корисного робочого досвіду у великій міжнародній компанії, а з іншого – незабутня подорож країнами Європи, корисний життєвий досвід та культурний обмін між людьми багатьох націй.

Студентка гр. ЕК- 435 Стоянова Инна